Genieten van de Waddenzee en de eilanden
zeilklipper Aegir
Nederlands Deutsch

De Waddenzee

Door het getij is de Waddenzee voortdurend in beweging en daardoor is een zeiltocht op het Wad steeds weer anders en altijd mooi.

De Waddenzee
De Waddenzee is een onafzienbaar gebied van geulen, prielen, zandplaten, duinen, mosselbanken en vooral horizon waar een ongelooflijke vogelrijkdom af en aan vliegt. Door het getij is er voortdurend beweging en daardoor is een zeiltocht op het Wad steeds weer anders en altijd mooi.

Eiland hoppen
De 5 eilanden in de Waddenzee hebben stuk voor stuk hun eigen karakter en zijn zeer de moeite waard om een bezoek te brengen.
Texel is het grootste eiland. De haven van Oude Schild is gedeeltelijk een visserijhaven en daardoor is er altijd bedrijvigheid.
Vlieland is een oase van rust. De kleine maar knusse haven van Vlieland is prachtig gelegen naast het brede strand.
Terschelling is het eiland waar op het gebied van uitgaan van alles te beleven is. De haven ligt naast het dorp met allerlei winkels en cafés.
Ameland is het meest groene eiland en zeer geschikt voor een fietstocht.
Schiermonnikoog is een ideaal eiland om te bezoeken voor mensen die een avontuurlijke zeiltocht willen. Door de smalle en ondiepe vaargeulen wordt het een zeer afwisselende zeiltocht die meer dan een dag kan duren.

Droogvallen
Droogvallen... de schoonheid en de rust van het wad bij eb, met uitgestrekte vlakten en kleine kreekjes vol leven. Daarna het opkomende water weer onder de boot horen kabbelen. Een unieke ervaring. Bij droogvallen op het Wad ligt het schip midden in de ruige verlatenheid van Nederlands grootste en mooiste natuurgebied. Het schip ligt zo'n 4 uren vast. Dit betekent dat er genoeg tijd is om de zandbank te verkennen, kokkels en schelpen te zoeken of vogels te spotten.

 

 

Contactgegevens

Postbus 137
8860 AC Harlingen
Nederland 


T. 06-51 842 671

E. info@aegirzeilvaert.nl