Genieten van de Waddenzee en de eilanden
zeilklipper Aegir
Nederlands Deutsch

Over het schip

Schipper Jaap Gomes vaart sinds 1986 met de Aegir op de Waddenzee en het IJsselmeer en hij laat u volop meegenieten van een actieve zeiltocht, droogvallen op het Wad, zeehonden kijken en bezoek aan een mooi havenstadje.

Geschiedenis van de Aegir
De Aegir is in 1904 bij scheepswerf Vooruit in Enkhuizen gebouwd als zeilschip onder de naam Risico. Het schip is volgens ‘Friesche maat' gebouwd. Dit betekent dat het schip in Friese sluizen past en binnenwateren goed te bezeilen zijn. Het schip was in eigendom van de familie Vermeulen uit Zeeland en heeft dan ook veel vracht vervoerd tussen Zeeland en Friesland. In 1943 werd de eerste motor in de Risico ingebouwd en zo werd de Risico langzamerhand omgebouwd tot een motorschip. In de jaren '60 kwam er een einde aan de vrachtvaart voor het schip en is het voor de kant komen te liggen in een plaatsje vlakbij Antwerpen.

In 1983 zag schipper en eigenaar Jaap Gomes het schip verwaarloosd en uitgebrand in Antwerpen liggen en was meteen verkocht. Van 1983 tot 1986 heeft hij het oorspronkelijke casco hersteld tot een comfortabel en vooral goed zeilschip. Sinds 1986 vaart Jaap met de Aegir weer op de Waddenzee en het IJsselmeer.

 

Contactgegevens

Postbus 137
8860 AC Harlingen
Nederland 


T. 06-51 842 671

E. info@aegirzeilvaert.nl